21 Şubat 2008 Perşembe

2 ŞUBAT

ÇİKOLATALI CHEESE KEK:

Alt taban için:
1.5 pk. bisküvi
150 gr tereyağı

kreması için:
1 p. labne peyniri
1 su b. tozşeker
3 çorba k. un
1 p. vanilya
2 yumurta

üzeri için ;
200 gr çikolata
1 p. krema


HAZIRLANIŞI:



Önce 1,5 paket yulaflı bisküviyi elinizle parçalayın ve eritilmiş tereyağı ile karıştırın. bu karışımı bir kelepçeli kalıba bastırıp buzdolabında dinlendirin. bu arada üst kremasını hazırlayın.2 yumurtayı, tozşekeri, unu, vanilyayı,labne peynirini karıştırın. bu sosu buzdolabından çıkardığınız bisküvi tabanının üzerine döküp 170 derecede yaklaşık 10 dakika pişirin. kek pişerken bir tencerede kremayı ısıtıp içine çikolataları kırın. çikolatalar eriyinceye kadar karıştırın. fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini çikolatalı sosla kapatıp, en az 1 gece buzdolabında bekletin.

PORTAKAL MARMELADI:


1 kilo portakal
3 su b. su
1 kg toz şeker
yarım limon suyu


HAZIRLANIŞI:


önce portakalların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. 3-4 kere üzerine su koyarak acı suyunu dökün. diğer tarafta portakalların içini küp küp doğrayın ve 3 bardak su ile haşlayın. haşlanın portakalları ve kabuklarını blendırdan geçirin. üzerine 1 kg tozşeker koyup kıvam alana kadar pişirin. indirmeden önce yarım limon suyu ekleyin. sıcakken kavonozunuza boşaltın.

PETİT BEURRE BİSKÜVİ:


125 gr oda tereyağ
1 çay b.sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çorba k. süt
3 su b. un
1 su b. toz fındık
1 p. kabartma tozu
5 çorbak.esmer şeker
1 çorba k. kakao'hamurun yarısına eklenecek.


HAZIRLANIŞI:


Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvıyağı, yumurtayı karıştırın. bir başka kapta un,toz fındık,esmer şeker,kabartma tozunu ,karıştırın. iki karışımı birbirine yedirip hamur haline getirin. merdane yardımı ile açıp kalıpla keserek bisküvi şekli verin. hamurun kalan parçalarını toplayıp kakao ve sütü ekleyerek yeniden açın. Böylece hem kakaolu hem de sade bisküviler elde edeceksiniz.170 derecede pişirin. soğuduktan sonra servis edin.

Hiç yorum yok: