21 Şubat 2008 Perşembe

5 ŞUBAT

KESTANELİ KEBAP:

400 gr et
250 gr kestane
15 tane arpacık soğan
4 diş sarımsak
3 patates
1 çorba k. salça
2 çorba k. tereyağı
tuz,karabiber

Hazırlanışı:


Öncelikle kuşbaşı kuzu eti tencereye alınır biraz tereyağıyla pişirilir. Et yarı kıvama kadar piştikten sonra üzerine arpacık soğanı, sarımsağı ve salçası eklenir. Ardından közlenmiş kestanesi ilave edilip suyu kontrol edilerek pişmeye bırakılır. inmesine 10 dakika kala küp doğranmış patates ilave edilir, tuzu eklenir. Sıcak servis edilir.

GAZOZLU TATLI:


3 yumurta
1 p. yaşmaya
1 şişe gazoz
aldığı kadar un

iç harcı için:
125 gr tereyağı
1 kase ceviz
2 çorba k. tozşeker
1 tatlı k. tarçın

şerbeti için:
4 su b. tozşeker
4 su b. su
1 dilim limon


Hazırlanışı:


Bir karıştırma kabının içine gazoz boşaltılır.üzerine maya konup eritilir. 3 yumurta kırılır ve karıştırılır. aldığı kadar unla yumuşak kıvamda hamur yapılıp mayalandırmak için 15 dakika beklenir. Hamur ikiye bölünüp açılır. üzerine erimiş tereyağı dökülüp yağlanır. yağlanan hamurun üzerine ceviz, tozşeker, tarçın karışımı yayılır , hamur rulo yapılıp iki parmak kalınlığında kesilir. Dik bir şekilde tepsiye dizilir. 180 derecede kızarana kadar pişirilir. üzerine daha önceden hazırlanan soğuk şerbet dökülür. fıstık ve hindistan ceviziyle süslenir.


ZEYTİNLİ ÖRGÜ AÇMA:


Yarım kg un
1 p. kurumaya
1 çay b. sıvıyağ

1 çay b. süt
tuz
1 tatlı k. tozşeker

içi için:
150 gr margarin
1 kase siyah zeytin

üzeri için:
1 yumurta sarısı
çörek otu

Hazırlanışı:


un karıştırma kabının içine alınıp ortası havuz şeklinde açılır. havuzun ortasına sıvıyağ, süt ve maya konur. unun üzerine tozşeker ve tuz dökülüp hamur haline getirilir.Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp elle açılır. üzerine yumuşatılmış margarin ve zeytin sürülüp kıvrılır. üç hamur bir araya getirilip saç örgüsü yapılır.

tekrar mayalanan hamurların üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı sürülür. çörekotu serpilip 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: