21 Şubat 2008 Perşembe

6 ŞUBAT

TUZDA TAVUK:

1 bütün tavuk
1 kg tuz
1 yumurta akı
su

1 havuç

1 patates

1 soğan

4 diş sarımsak
baharat(kekik,biberiye)


HAZIRLANIŞI:


Çok büyük olmayan yaklaşık 1,5 kg lık bir tavuğun sadece gögüs kafesi kemiklerini çıkartın. tavuğun içine 1 havuç, 1 soğan ve1 patatesi küp küp doğrayarak yerleştirin. üzerine çok az tuz ,sarımsak ve baharat(kekik,biberiye, karabiber)ekleyin. tavuğun karnını iğne ve iplik yardımı ile dikin. diğer tarafta kasenin içine 1 kg tuzu alın. içine 1 yumurta akı ve biraz su koyarak elinizle iyice karıştırıp köpürtün. fırın tepsisine aldığınız tavuğun altı da dahil olmak kaydı ile hertarafını tuz ile kapatın. 180 derecelik fırında 1-1,5 saat pişirin. sofraya tepsi ile getirip servis sırasında tuzu kırın.


3 DAKİKA:


SICAK KANEPE:


8 dilim tost ekmeği
1 çorba kaşığı salça
1 çay b. süt
50 gr sucuk
siyah zeytin
yeşil zeytin
1 yeşil biber
50 gr kaşar p. rendesi
kekik

HAZIRLANIŞI:


Tost ekmeklerinin üzerine salça ve sütü karıştırarak sürün. sucuğu küpküp doğrayın. üzerine doğranmış zeytin ve biberleri karıştırın. tost ekmeklerinin üzerine paylaştırın. biraz kekik ekin. en üstüne rende kaşarı koyup üzeri kızarana kadar maksimum 10 dakika pişirip sıcak ikram edin.

PATATESLİ PİRİNÇ PİLAVI


2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kabukları soyulmuş badem
1 su bardağı kabukları soyulmuş antep fıstığı
1 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
2 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:

Pirinci sıcak su ile ıslatın. Pilav tenceresinin en altına halka doğranmış patatesi dizin. üzerine kat kat pirinç daha sonra badem daha sonra pirinç üzerine patates olmak üzere bütün malzemeyi dizin. en üstüne tereyağı parçalarını koyup sıcak tavuk suyunu dökün. tuzunu da ekleyip tüm suyunu çekene kadar pişirip demlendirin. ters çevirerek servis yapın.

PORTAKAL ŞEKERLEMESİ:


3 portakal
2 su bardağı tozşeker

üzeri için:
1 çay b. tozşeker


HAZIRLANIŞI:


Portakalların kabuklarını soyun. üzerine su koyarak kaynatın. suyunu süzün. bu işlemi en az 3 kere tekrarlayarak acı suyunu çıkartın. daha sonra üzerine 2 su bardağı tozşeker ve yarım çay bardağı su koyarak koyulaşana ve suyunu çekene kadar kaynatın. ilk sıcaklığı çıktıktan sonra bir ızgara telinin üzerine dizin ve kalan tozşekeri üzerine serpin. en az 24 saat dinlendikten sonra bir kavonoza koyarak buz dolabında saklayın. tüm tatlılarınızda ve keklerinizde kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: