BADEMLİ ALMAN PASTASI:
Keki için:
1 çay b. süt
1 p. kuru maya kuru maya
2,5 su b. un
2 çorba k. tereyağı
3 çorba k. tozşeker
2 yumurta
üzeri için:
2 çorba k.tereyağı
2 çorba k. tozşeker
2 çorba k. bal
1 su b. file badem
kreması için:
2 su b. süt
2 çorba k. tozşeker
2 çorba k. nişasta
2 yumurta sarısı
yarım p. vanilya
HAZIRLANIŞI:
Önce unu bir karıştırma kasesine alın. ortasına ılık süt,maya,eritilmiş tereyağı,tozşeker ve
yumurtayı ekleyin. Önce ortadaki malzemeyi karıştırın. Daha sonra unu da katarak hamuru
hazırlayın. Hamura biraz su da ilave edebilirsiniz. İyice lastikleşene kadar yoğurup, kelepçeli
bir kek kalıbına yerleştirerek mayalanmaya bırakın.Diğer tarafta tereyağı,tozşeker ve balı bir
tavaya alıp karıştırın. üzerine bademleri ekleyerek rengi sararana kadar pişirin. Mayalanan
hamurun üzerine bu karışımı boşaltıp 180 derecede üzeri karamelleşene kadar pişirin. Başka
bir tencereye süt,tozşeker, nişasta,vanilya ve yumurta sarılarını ekleyip karıştıra karıştıra
pişirin.Fırından çıkan keki soğutup arasını kesin. Muhallebiyi arasına yerleştirip kapağı
kapatın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Ilık da çok lezzetli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder