21 Şubat 2008 Perşembe

BADEMLİ ALMAN PASTASI


BADEMLİ ALMAN PASTASI:


Keki için:


1 çay b. süt
1 p. kuru maya kuru maya
2,5 su b. un
2 çorba k. tereyağı
3 çorba k. tozşeker
2 yumurta

üzeri için:
2 çorba k.tereyağı
2 çorba k. tozşeker
2 çorba k. bal
1 su b. file badem

kreması için:
2 su b. süt
2 çorba k. tozşeker
2 çorba k. nişasta
2 yumurta sarısı
yarım p. vanilya


HAZIRLANIŞI:


Önce unu bir karıştırma kasesine alın. ortasına ılık süt,maya,eritilmiş tereyağı,tozşeker ve

yumurtayı ekleyin. Önce ortadaki malzemeyi karıştırın. Daha sonra unu da katarak hamuru

hazırlayın. Hamura biraz su da ilave edebilirsiniz. İyice lastikleşene kadar yoğurup, kelepçeli

bir kek kalıbına yerleştirerek mayalanmaya bırakın.Diğer tarafta tereyağı,tozşeker ve balı bir

tavaya alıp karıştırın. üzerine bademleri ekleyerek rengi sararana kadar pişirin. Mayalanan

hamurun üzerine bu karışımı boşaltıp 180 derecede üzeri karamelleşene kadar pişirin. Başka

bir tencereye süt,tozşeker, nişasta,vanilya ve yumurta sarılarını ekleyip karıştıra karıştıra

pişirin.Fırından çıkan keki soğutup arasını kesin. Muhallebiyi arasına yerleştirip kapağı

kapatın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Ilık da çok lezzetli.

Hiç yorum yok: