BALKABAKLI KEK:
2 su b. balkabağı püresi
3 yumurta
alabildiği kadar un
1.5 su b. pudra şekeri
1 su b. yoğurt
1 su b. sıvı yağ
1 p.kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 portakal kabuğu rendesi
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay k. toz zencefil
1 çay k. toz tarçın
Sosu için:
Yarım limon suyu
Yarım portakal suyu
Üzerine elemek için:
1 su b. pudra şekeri
Bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırın ve üzerine pudra şekerini koyun. Bir iki dakika
Karıştırın. üzerine yoğurdu, sıvıyağı alıp karıştırın. Üzerine balkabağı püresini, cevizi ve
portakal limon kabuğu rendesini de ilave edin. Tarçın ve zencefilin üzerine kabartma tozu ile
karıştırılmış un ilave ederek kek kıvamına getirin.170 derecelik fırında içini çekene kadar
pişirin. Soğuduktan sonra portakal ve limon suyu gezdirin, pudra şekeri eleyerek servis yapın.
Bu kek iyicey soğumadan kesilmemeli. Çünkü balkabağı püresinden dolayı oldukça yumuşak
bir kek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder