24 Şubat 2008 Pazar

BALKABAKLI KEK



BALKABAKLI KEK:


2 su b. balkabağı püresi
3 yumurta
alabildiği kadar un
1.5 su b. pudra şekeri
1 su b. yoğurt
1 su b. sıvı yağ
1 p.kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 portakal kabuğu rendesi
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay k. toz zencefil
1 çay k. toz tarçın


Sosu için:


Yarım limon suyu
Yarım portakal suyu
Üzerine elemek için:
1 su b. pudra şekeri


Bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırın ve üzerine pudra şekerini koyun. Bir iki dakika

Karıştırın. üzerine yoğurdu, sıvıyağı alıp karıştırın. Üzerine balkabağı püresini, cevizi ve

portakal limon kabuğu rendesini de ilave edin. Tarçın ve zencefilin üzerine kabartma tozu ile

karıştırılmış un ilave ederek kek kıvamına getirin.170 derecelik fırında içini çekene kadar

pişirin. Soğuduktan sonra portakal ve limon suyu gezdirin, pudra şekeri eleyerek servis yapın.

Bu kek iyicey soğumadan kesilmemeli. Çünkü balkabağı püresinden dolayı oldukça yumuşak

bir kek.

Hiç yorum yok: