21 Şubat 2008 Perşembe

BEĞENDİLİ KÜLBASTI

Tarih: 20/2/2007


BEĞENDİLİ KÜLBASTI:


500 gr külbastılık et
2 domates
2 biber
sıvıyağ
tuz,kekik,kırmızı biber
beğendisi için:
3 közlenmiş patlıcan
100 gr kaşar peyniri
2 su b. süt
2 çorba k. un
sıvıyağ
tuz,karabiber


HAZIRLANIŞI:


Külbastılık eti bir tavada çok az sıvıyağla yüksek ısıda pişirin. Diğer tarafta beğendisini

hazırlayın. Tencerede sıvıyağla unu sarartın. Üzerine közlenmiş ve doğranmış patlıcanları ilave

edin. Üzerine sütü ekleyip karıştıra karıştıra pişirin.En son kaşar peyniri rendesini, tuzunu

biberini ilave edin. Servis tabağının altına beğendiyi alın. Üzerine külbastılık etlerinizi

yerleştirin. En son yine tavada pişirilmiş domates ve biberle süsleyin. Sıcak servis edin.

Hiç yorum yok: