21 Şubat 2008 Perşembe

BÜLBÜL YUVASI


BÜLBÜL YUVASI:


250 gr margarin
2 yumurta
2 çorba k. pudra şekeri
2 çorba k. irmik
1 çay b. yoğurt
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
aldığı kadar un
fındık

şerbeti için:
4 bu tozşeker
4 su b. su


HAZIRLANIŞI:


Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaseye alıp elinizle iyice yumuşatın. üzerine yumurtanın birinin tamamının diğerinin akını koyup karıştırın. Üzerine yoğurdu ve irmiği ekleyin. pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu alın.Alabildiği kadar unla hamuru hazırlayın.Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Su bardağı ve çay bardağı yardımı ile görüntüdeki gibi tatlıları kesin. Ortasına 3 veya 4 tane bütün fındık yerleştirin. Ayırdığınız yumurta sarısını hamurların kenarına sürün. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Daha önceden hazırladığınız ılık şerbeti ılık hamura dökün.Üzerine aynı boy bir tepsi kapatarak şerbeti çekmesini sağlayın. Aksi takdirde tatlı değil şerbetsiz kurabiyeler elde edersiniz. 1 Gün sonra tatlınız hazır.

Hiç yorum yok: