24 Şubat 2008 Pazar

DAMLA ÇİKOLATALI BEZE


DAMLA ÇİKOLATALI BEZE:


3 yumurta akı
1.5 su b.yoz şeker
damla çikolata


HAZIRLANIŞI:


Karıştırma kabına yumurta aklarını ve toz şekeri ilave edip çırpma teliyle biraz

karıştırın.Tavanın içine su koyup tavanın üzerine karıştırma kabını yerleştirip çırpmaya devam

edin.Akışkan kıvama geldiğin de acaktan alıp yaklaşık 10 dakika sürekli çırpın.

Krema torbasına bu karışımı alıp tıpkı profiterol hamuru sıkar gibi küçük yuvarlaklar sıkın. Üzerine damla çikolata serpin.

Önceden ısıtılmış 140 dereceli fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.Bu tarifin en büyük özelliği hiç yumurta kokmaması ve damla çikolata birlikte lezzetli ve kıtır kıtır olması.



Hiç yorum yok: