24 Şubat 2008 Pazar

ÇEMENLİ AÇMA

ÇEMENLİ AÇMA:

(BÖYLE BİR LEZZET OLAMAZ. MUTLAKA AMA MUTLAKA DENEYİN)

1 çay b. sıvıyağ
2 su b. süt
1 su b. su
1 p. yaşmaya
1 çorba k. tuz
arası için:
150 gr margarin
çemen
üzeri için:
1 yumurta sarısı
kabak çekirdeği
ay çekirdeği

HAZIRLANIŞI:

Bir karıştırma kasesinin içine önce sıvıyağ,süt ve suyu alın. 1 yumurtanın sarısını ayırıp akını da

ekleyip karıştırın. Mayayı bu karışımda ezin. Üzerine tepeleme 20 kaşık un ekleyip tuzunu da

koyduktan sonra yumuşak bir hamur yapın. Bezelere bölüp dinlendirin. 15 dakika sonra

bezeleri yumuşatılmış margarinle yağlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde açın. İçine kendi

hazırladığınız çemeni koyup bükerek açma şekli verin. üzerine yumurta sarısı sürüp kabak ve

ayçekirdeği ile süsleyin. 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: