21 Şubat 2008 Perşembe

ENGİNARLI KEBAP

Tarih: 26/2/2007


ENGİNARLI KEBAP:


300 g dana gerdan et
3 enginar
1 kurusoğan
1 domates
1 çorba k.salça
2 adet sivri biber
sıvıyağ
1 su bardağı su
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI:


Tencereye gerdan etini alın. Çok az sıvıyağ ile iyice soteleyin. Kurusoğanları küp küp doğrayın.

Et yarı kıvama kadar piştikten sonra sivribiberi ve domatesi doğrayıp ekleyin. Salçayı koyup su

ile pişmeye bırakın. Enginarlar konserve olduğu için pişmeye 15 dakika kala ekleyip hep

beraber pişirin. Etleri bütün veya didiklenmiş olarak bırakabilirsiniz. Enginarları servis tabağına

alıp etleri üstüne alın. Sosu hertarafına gezdirip sıcak servis edin.

Hiç yorum yok: