21 Şubat 2008 Perşembe

EV USULÜ LAHMACUN


EV USULÜ LAHMACUN:


4 su b. un
yarım p. yaşmaya
su,tuz
üzeri için:
250 gr kıyma
1 çorba k.biber salçası
2 soğan
2 domates
2 sivri biber
su
çok az sıvıyağ
tuz,kırmızı biber
garnitürü için:
kırmızı soğan
maydanoz
kıvırcık salata
limon
kırmızı lahana


HAZIRLANIŞI:


Önce hamuru mayalayın ve yarım saat dinlendirin. Bu arad iç harcı hazırlayın. Bir kaseye kıymayı alın.Üzerine domatesi rendeleyin. Doğranmış biberleri ilave edin.Kuru soğanları da olabildiği kadar ince doğrayın. Üzerine biber salçası, tuz, kırmızı biber, kimyon ve karabiber ekleyin. Biraz su ve sıvıyağ ile kıvamını iyice yumuşatın. Mayalanan hamurları bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine kıymalı harcı yayın. 180 derecede iyice kızarana kadar pişirin. Gevrek oldu ise pişen lahmacunları üst üste koyarak yumuşatabilirsiniz.ince kıyılmış kırmızı soğan, maydanoz, kıvırcık salata ve kırmızı lahanayı arasına koyun. Üzerine bol limon sıkarak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: