24 Şubat 2008 Pazar

ISPANAKLI KATMER



ISPANAKLI KATMER:


4 su b. un
1 çorba k. şeker
1 paket kuru maya
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar su
İç malzemesi:
yarım kg ıspanak
1 soğan
100gr beyaz peynir
100 gr tulum peyniri
50 gr kaşar peyniri
sıvıyağ
tuz, kırmızı tozbiber, karabiber
arasına sürmek için
100 gr. tereyağı


HAZIRLANIŞI:


Öncelikle unu bir kaseye alalım. Ortasını açıp mayayı ve tuzu ekleyelim.unun üzerine şekeri

ekleyip su ile yumuşak bir hamur hazırlayıp mayalanmaya bırakalım.Diğer tarafta bir tavanın

içinde sıvıyağla soğan ve ıspanağı soteleyelim. içine tuz ve baharatlarını ve peynirlerin

tamamanı ekleyip soğutalım. Hamuru açabildiğimiz kadar ince açıp sıvıyağ veya tereyağ ile

içini yağlayalım. Hamurun üzerine her tarafına gelecek şekilde ıspanaklı harcı yayıp rulo

yapalım. Ruloyu kıvıralım ve bir tatlı tabağı büyüklüğüne ulaşınca keselim. Böylece bu

hamurdan 6 veya 7 tane katmer çıkıyor. Kopardığımız hamurun uç kısmını altına alıp elimizle

bir yemek tabağı büyüklüğüne gelene kadar açalım. Teflon tavada alt üst pişirelim ve üzerine

tereyağı sürerek sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok: