24 Şubat 2008 Pazar

KADAYIFLI SÜRPRİZ ŞEKERPARE


KADAYIFLI SÜRPRİZ ŞEKERPARE:


Hamuru için:


150 gr margarin(oda sıcaklığında)
100 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay b. yoğurt
2 yumurta
3 çorba k. irmik
1 çay b. pudra şekeri
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
aldığı kadar un


İçi için:


150 gr kadayıf
50 gr ceviz


Üzeri için:


1 yumurta akı
50 gr fındık
şerbeti için:
3 su b. su
3 su b. tozşeker
3 dakika:


Hazırlanışı:


Önce bir karıştırma kabına yağları alıp elinizle iyice yumuşatın. Diğer malzemeleri ilave edip

kurabiye hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp

elinizle açın. Diğer tarafta kadayığı bıçakla doğrayıp dövülmüş cevizle karıştırın. Açtığınız

hamurlara kadayıflı iç harcı paylaştırıp kapatın. Badem şekli verin. İsterseniz üzerine bir

yumurta akı sürüp dövülmüş fındığa bulayabilirsiniz. 170 derecede pişirin. Tatlı ılınınca daha

önceden hazırlayıp ılıttığınız tatlı ile buluşturun. 100 derecelik fırına tekrar koyup şerbeti

emmesini sağlayın. Şekerpare sevenler için güzel bir sürpriz.

Hiç yorum yok: