24 Şubat 2008 Pazar

KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ


KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ:

Muhallebisi için:

5 su b. süt
1 su b. un
1,5 su b. tozşeker
1 parça damla sakızı

Üstü ve altı için:

150 gr kadayıf
Yarım su b. sıvıyağ
Yarım su b. tozşeker
Yarım su b. ceviz içi
1 çorba k.kakao

Hazırlanışı:

Muhallebisi için gerekli malzemelerin hepsini tencereye alıp muhallebi gibi pişirin. ılınınca mikserle iyice yaklaşık 10 dakika çırpın. Diğer tarafta kadayıfı,sıvıyağı, tozşekeri ve ceviz içini karıştırıp bir fırın kabına alarak kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Servis yapacağınız kabın altına kadayıfın yarısını dökün. Üzerine tavuk gögsünün tamamını boşaltın. En üstüne yine kadayıf dökerek kapatın. Buzdolabında 1 gece bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: