21 Şubat 2008 Perşembe

KETÇAPLI TAVUK

KETÇAPLI TAVUK:

2 tavuk budu
2 çorba k. ketçap
tuz
karabiber

acı tatlı sos için:
2 çorba k.mısır
1 kase domates püresi
2 acı biber
3 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 tatlı k.toz şeker

HAZIRLANIŞI:

Tavuk butlarını tuzlayıp biberleyin. 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.Fırından çıkartıp üzerine ketçap sürüp iyice kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta acı tatlı sos için bir tavaya doğranmış sarımsakları ve biberleri alıp biraz sıvıyağda çevirin. Üzerine konserve domates püresini, mısırı, defne yaprağını ve tozşekerini ekleyin.Biraz tuz da ekleyebilirsiniz.Fırından çıkardığınız tavuğu bu nefis sosla ikram edin.

Hiç yorum yok: