21 Şubat 2008 Perşembe

KIYMALI VE ISPANAKLI ÇÖREK

KIYMALI VE ISPANAKLI ÇÖREK:

4 su b. un
1 su b. yoğurt ve suyu
2 çorba k. sıvıyağ
2 yumurta
1 p. kurumaya
1 çorba k. tuz
ara katlar için:
sıvıyağ
iç harç için:
2 soğan
250 gr ıspanak
200 gr kıyma
tuz,karabiber
üzeri için:
susam

YAPILIŞI:

Bir kasenin içine unu alın. Ortasını açıp mayayı, yoğurdu, sıvıyağı, yumurtanın 1 tanesini ve diğer yumurtanın akını koyun. unun üzerine tuzunu ekleyin.Yumuşak bir hamur hazırlayıp dinlenmeye bırakın. Hamur mayalanırken içini hazırlayın.Bir tavada sıvıyağda kıymayı ve soğanı soteleyin. Üzerine doğranmış ıspanak ve baharatları ilave edip, bir iç hazırlayın. Mayalanan hamuru merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın. Kıymalı harcı 4 e bölün. Açtığınız hamurun ucuna harçtan koyup yuvarlayın ve kesin. uzun ruloyu da iki parmak kalınlığında kesin. Tüm hamura aynı işlemi yapın.Yağlanmış fırın tepsisine hamurları dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu ya da susam serpin. 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: