24 Şubat 2008 Pazar

KÜP KIYMALI PİZZA


KÜP KIYMALI PİZZA:


4 su b. un
1 p. kurumaya
2 çorba k. sıvıyağ
1 tatlı k. tozşeker
1 çorba k. tuz
üzeri için:
2 kuru soğan
2 yeşil biber
2 domates
1 kırmızı biber
kaşar peynir rendesi
300 gr kıyma
sosu için:
3 çorba k.kırmızı biber püresi
zeytinyağı,kekik
feleğen püresi,köri
tuz


HAZIRLANIŞI:


Un, maya, sıvıyağ , şeker, tuz ile yumuşak bir hamur hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Diğer tarafta sıvıyağda halka doğranmış soğanları soteleyin. üzerine halka kesilmiş biberleri ve baharatları ilave edip birkaç dakika daha pişirin. üzerine tuz ve baharatları koyup ılıtn. Mayalanan hamuru tepsi büyüklüğüne kadar açıp tepsiye yerleştirin. Üzerine kırmızı biber püresi, fesleğen püresi ,zeytinyağı,tuz ve köri ile hazırladığınız sosu yayın. üzerine soğanlı biberli harcı yerleştirin. Kaşar peyniri rendesini de yaydıktan sonra küp doğranmış kıymayı serpin.Kıymaların üzerine tuz ve karabiber ilave edin. 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: