24 Şubat 2008 Pazar

KURU MEYVELİ EKMEK


KURU MEYVELİ EKMEK:


4 su b.un
1 su b. süt
1 p. yaşmaya
1 yumurta
150 gr tereyağı
2 çorba k.tozşeker
içi için:
kuru incir
kuru kayısı
kuru üzüm
ceviz içi
fıstık
fındık
üzeri için:
1 yumurta
2 çorba k. tozşeker


HAZIRLANIŞI:


Bir karıştırma kasesine unu alın. ortasını açıp mayayı, yumurtayı , eritilmiş yağı ve ılık sütü koyalım. Kenarına tozşekeri serpelim. Önce ortasındaki malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur hazırlayalım. Hamur 1 saat mayalandıktan sonra merdane ile kalınca açalım. Tüm kuru malzemeyi hertarafına serpiştirelim. Elbette incir ve kayısı doğranacak, ceviz ve fındak merdane yardımı ile ufaltılacak. Hamuru rulo yapalım ve uçlarını incelterek büyük bir ayçöreği şekli verelim. üzerine bütün bir yumurtayı sürüp iki çorba kaşığı tozşekeri serpelim. Bu şekilde de yarım saat mayalandıktan sonra 180 derece fırında içini çekip üzeri kızarana kadar pişirelim. İsterseniz soğuduktan sonra dilimleyip tekrar fırınlayabilir meyveli peksimetler elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: