21 Şubat 2008 Perşembe

MANİSA KEBABI:


krebi için:
2 su b. süt
2 yumurta
1 su b. un
sıvıyağ

iç harcı için:
350 gr kuşbaşı et
1 çorba k. salça
1 havuç
2 biber
1 soğan
defne yaprağı
sarımsak
tuz,kekik
sıvıyağ

üzeri için:
kaşar peyniri
2 domates


HAZIRLANIŞI:


Tencereye sıvıyağ ekleyelin,kuşbaşı kestiğimiz etleri yağın üzerine ekleyelin ve kavurun.Kavurmuş olduğunuz etlerin üzerine ince kıyılmış soğanı ve sarımsağı ekleyelin ve kavurun,biraz kavurduktan sonra koku vermesi için defne yapraklarını ekleyin.Bu arada havuç ve biberleri ince kıyın ve sırasıyla ilk önce tencereye havuç ve sonrasında biberleri ekleyin ve tekrar kavurun,domates salçasını ekleyin ve etlerin üzerini geçecek kadar tencereye sıcak su ilave edin ve kısık ateşte pişirin.


Krep için:


Karıştırma kabına yumurtaları kırın ve çırpma teliyle çırpın.Üzerine 2 su b.sütü ilave edin,sıvıyağı da ilave ederek tekrar çırpa teliyle çırpın.1 su b.unu ilave edin üzerine bir tutam tuz ekleyip ve tekrar çırpın.Tavaya bir miktar sıvıyağ ekleyip bir kepçe yardımıyla krep hamurundan dökün ve krep hamuru bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Kreplerin biraz soğuduktan sonra,pişmiş olan etleri tencereden alarak
herbir krebin ortasına etleri paylaştırın ve bohça gibi katlayıp ters çevirip fırın kabına yerleştirin.Fırın kabına ters çevirdiğiniz kreplerin üzerine bir dilim domates ve bir dilim kaşar peyniri koyun.


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: