24 Şubat 2008 Pazar

PASTANE KURABİYESİ



PASTANE KURABİYESİ:


125 gr margarin
1 su b. sıvıyağ
1 çay b. yoğurt
1 yumurta
1 çorba k. tozşeker
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. mahlep
1 tatlı k. karbonat
alabildiği kadar un


Üzeri için:


1 yumurta sarısı
çörekotu


HAZIRLANIŞI:


Önce oda ısısında yumuşatılmış margarini elinizle iyice yumuşatın. üzerine sıvıyağ ,yumurta ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. üzerine bir miktar unu koyun. unun üzerine karbonatı, tuzu, şekeri ve mahlebi ekleyip alabildiği kadar unla yumuşak bir hamur yapın.Hamurdan parçalar kopartıp elinizle uzun çubuklar yapıp ikiye kıvırıp bükün. Bu miktardan yaklaşık iki tepsi çıkıyor. Tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirip ılık servis yapın.

Hiç yorum yok: