21 Şubat 2008 Perşembe

PATATESLİ KÖMBE



PATATESLİ KÖMBE:


5 su b. un
1 çorba k. tuz
alabildiği kadar su

ara katlar için:
100 gr tereyağı
1 çay b. sıvıyağ

iç harcı için:
3 soğan
100 gr kıyma
5 patates
toz kırmızı biber
tuz


HAZIRLANIŞI:


Bir karıştırma kasesinin içine unu,tuzu ekleyin. karıştırdıktan sonra azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. hamur dinlenirken tereyağını eritip, sıvıyağ ile karıştırın. Diğer taraftan da kıyma ve soğanı soteleyip içine patatesleri ezin, tuz ve karabiber ekleyerik iç harcı hazırlayın. hamuru ikiye bölüp merdane ile açın. yağın yarısını dökerek elinizle çarşaf böreği gibi açın.harcın yarısını hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın ve rulo yapın. elinizle esneterek yağlanmış bir fırın tepsisinin ortasından başlayarak dolayın. ikinci yufkaya da ayın işlemi uygulayın. böreğin üzerine yoğurt, yumurta ve sıvıyağ karışımını sürüp 180 derecede altı üstü iyice kızarana kadar pişirin. ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: