24 Şubat 2008 Pazar

PAZILI BÖREK


PAZILI BÖREK:


Hamuru için:


1 yumurta
1 çay b. zeytinyağı
1 çay b.süt
tuz
4,5 su b. un
alabildiği kadar su


1 demet pazı yaprağı
1 soğan
1 yumurta,
100 gr kaşar peyniri rendesi
50 gr dövülmüş fındık


Üzeri için:


1 yumurta
50 gr kaşar peyniri rendesi


HAZIRLANIŞI:


Bir kaseye un alınır. ortası havuz açılıp süt,zeytinyağı ve yumurta konur. alabildiği kadar su ile

hamur hazırlanır. ikiye ayrılır. üzeri streç filmle kaplanarak buzdolabında yarım saat

dinlendirilir.Bu arada iç malzemesi hazırlanır. pazıların yaprakları önce kaynar suya sonra

soğuk suya batırılır. Doğranan pazının içine yumurta kırılır. fındık ,küp doğranmış soğan ve

kaşar peyniri rendesi eklenir. tuz ve baharat eklenir. Hamurun yarısı açılır. Tepsiye serilen

hamurun üzerine harç serpilir. diğer hamur parçası da açılıp üzerine kapatılır. yumurta sarısı

sürülür ve kaşar peyniri rendesi serpilir. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: