21 Şubat 2008 Perşembe

PORTAKALLI KAYMAKLI İRMİK TATLISI


PORTAKALLI KAYMAKLI İRMİK TATLISI:


2 su b. irmik
125 gr tereyağı
2 çorba k. dolmalık fıstık

şerbeti için:
2,5 su b. su
1 su b.potakal suyu
1,5 su b. tozşeker

arası için:
1 kase kaymak

üzeri için:
2 portakal kabuğu

HAZIRLANIŞI:

Önce bir tavaya yağı koyup eritin. üzerine dolmalık fıstık ve irmiği alıp fıstıkların rengi dönene kadar kavurun. Kavrulan karışımın üzerine 1 su bardağı portakal suyunu ve daha önceden kaynatıp hazırladığınız şerbeti dökün. iyice karıştırarak helva kıvamını verin. Ağzını kapatıp dinlendirin. Bir kek kalıbının içini yağlayıp portakal kabuğu ile kaplayın. Helvanın yarısını bastırırak kalıba doldurun. Arasına kaymak yerleştirip kalan helvayı da üzerine basın. Bu işlemi sıcakken yaparsanız kaymak erir. Ters çevirip dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: