21 Şubat 2008 Perşembe

PORTAKALLI TURTA



PORTAKALLI TURTA:


150 gr margarin
2 yumurta
1 su b. pudra şekeri
1 portakal kabuğu
yarım p. kabartma tozu
alabildiği kadar un
üzeri için:
1 kase portakal marmeladı

1 çorba k. bal


HAZIRLANIŞI:


Bir karıştırma kasesinin içine oda sıcaklığında yumuşamış margarini alın ve elinizle iyice çalıştırın. içine 2 yumurtayı kırın. üzerine birkaç kaşık un ekleyip onun üzerine pudra şekerini ve kabartma tozunu koyup karıştırın.(püf noktası burada)

daha sonra un ilave ederek kıvama gelene kadar karıştırın. hamurdan 1 portakal büyüklüğünde ayırın ve kalan hamura doğranmış portakal kabuğu ya da şekerlemesi ekleyin. hamuru tart kalıbınıza elinizle yayın. üzerine portakal marmeladı yada istediğiniz herhangi bir marmaladı yayın. ayırdığınız hamurdan uzun çubuklar yapıp marmeladın üzerini kafes gibi kapatın. 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. sıcak turtanın hamur kısmın bal sürerek parlatın. ılındıktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: