24 Şubat 2008 Pazar

TEPSİDE İÇLİ KÖFTE


TEPSİDE İÇLİ KÖFTE:


1.5 su b. ince bulgur
yarım su b. irmik
2 su b. sıcak su
2 patates
Kimyon , tuz ,
1 çorba k.biber salçası
1 çay b. zeytinyağı


İçi için :


400 gr kıyma
yarım su bardağı ceviz
2 soğan
Sıvıyağ
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber


Hazırlanışı:


Bulguru ve irmiği bir kaba alıp üzerine kaynar suyu dökün. Kapağını kapatarak demlenmeye bırakın. Diğer tarafta kıyma ve soğanı sıvıyağda kavurun. üzerine baharatları, maydanozu ve cevizi ilave ederek güzel bir harç hazırlayın. Demlenen bulgurun üzerine tuz, baharatlar, biber salçası ekleyip, üzerine patetesleri de ezerek yoğurun. Bu hamuru ikiye ayırın. Tepsinin altına yarım çay bardağı sıvıyağ dökün. Üzerine hamurun yarısını yayın. Onun üzerine kıymalı harcı boşaltın. en üstüne hamurun diğer yarısını kapatın. Tekrar zeytinyağını serpiştirin. 180 derecede iyice pişirin. Dilim dilim keserek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: