24 Şubat 2008 Pazar

TEPSİDE LAHANA DOLMASI


TEPSİDE LAHANA DOLMASI:


1 lahananın üst yaprakları
350 gr kıyma
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 sap taze soğan
3 çorba k. pirinç
3 kuru soğan
1 çorba k. salça
1 tatlı k. kırmızı biber püresi
tuz,karabiber
zeytinyağı


Üzeri için:


kaşar peyniri
1 çorba k. salça
sıvıyağ


Hazırlanışı:


Lahanaları aynı dolma yapar gibi haşlayıp soğuk suya alın. Diğer tarafta yine dolma içini

hazırlayın. Biz içine bol yeşillik ve kırmızı biber püresi de ekledik. Fırın kabının altına bir sıra

lahana serin. üzerine harcımızın yarısını koyun. Tekrar lahana serin. Kalan harcı koyun.

Lahana ile üstünü kapatın. Domates salçası , sıvıyağ ve su ile bir sos hazırlayıp üzerine döküp

dilim dilim kesin. Fırında yaklaşık 20 dakika piştikten sonra üzerine halka kesilmiş kırmızı biber

ve kaşar dilimleri yerleştirin. 10 dakika sonra yemeğimiz hazır. Önceden dilimlendiği için servisi

de çok kolay ve şık..

Hiç yorum yok: