24 Şubat 2008 Pazar

YUFKADAN SU BÖREĞİ


YUFKADAN SU BÖREĞİ:


3 yufka
2 yumurta
100 gr.tereyağ
su


İç harcı için:


1 kase beyaz peynir
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
üzeri için:
sıvıyağ


HAZIRLANIŞI:


Yufkanızı tezgaha yayın. Erimiş tereyağı ve yumurta karışımının üçte birini yufkaya sürün.

Üzerine peynirli harcın üçte birini serpin. Ortadan ikiye kesip gülböreği gibi sarın. Yuvarlak bir

kabın ortasına yerleştirin. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapıp etrafına dolayın. Yufkaların

üzerini aşacak kadar su ile doldurup en az 20 dakika dinlendirin. Suyunu iyice süzüp bir teflan

tavaya şeklini bozmadan aktarın. Altı ve üstü sıvıyağla yağlanarak nar gibi kızartın.

Dilimleyerek sıcak servis yapılın bu börek PAMUK BÖREK olarak yenenler tarafından

değerlendirildi.

Hiç yorum yok: