YUFKADAN SU BÖREĞİ:
3 yufka
2 yumurta
100 gr.tereyağ
su
İç harcı için:
1 kase beyaz peynir
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
üzeri için:
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Yufkanızı tezgaha yayın. Erimiş tereyağı ve yumurta karışımının üçte birini yufkaya sürün.
Üzerine peynirli harcın üçte birini serpin. Ortadan ikiye kesip gülböreği gibi sarın. Yuvarlak bir
kabın ortasına yerleştirin. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapıp etrafına dolayın. Yufkaların
üzerini aşacak kadar su ile doldurup en az 20 dakika dinlendirin. Suyunu iyice süzüp bir teflan
tavaya şeklini bozmadan aktarın. Altı ve üstü sıvıyağla yağlanarak nar gibi kızartın.
Dilimleyerek sıcak servis yapılın bu börek PAMUK BÖREK olarak yenenler tarafından
değerlendirildi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder