24 Şubat 2008 Pazar

İÇ PİLAVLI TAVUK PİRZOLA


İÇ PİLAVLI TAVUK PİRZOLA:


Malzemeler:


750 gr tavuk pirzolası
3 diş sarımsak
tane karabiber
1 tutam kekik
1 tutam biberiye
Tuz, sıvıyağ
İç pilavı için:
2 su b. pirinç
100 gram tereyağı
4 çorba k. zeytinyağı
2 çorba k. çamfıstığı
1 kuru soğan
250 gram tavuk ciğeri
3 çorba k. kuşüzümü
Tuz, karabiber,
yenibahar
1 demet dereotu
Tavuk suyu


HAZIRLANIŞI:


Sıvıyağda soğanı soteleyin. Üzerine çamfıstığını koyup şöyle bir çevirin.Tavuk ciğerini ve

kuşüzümünü de ekleyin. Tuzunu ve baharatları da ekleyin. Biraz su ekleyin.Kapağını kapatın.

Diğer bir tencerede tereyağı ile pirinci kavurun. Diğer tencedeki ciğerli karışımı ekleyin. İkisini

karıştırıp su veya tavuk suyu ile kıvamını ayarlayıp pişmeye bırakın. En son dereotunu kıyıp

altını kapatın. Tavukları da fırın kabına alıp üzerine bahartları ve tuzu ekleyip fırında

pişirin.Tavukları iç pilavla servis yapın.

Hiç yorum yok: