Oktay AYMELEK'in elinden çıkan tüm lezzetler burada..!
24 Şubat 2008 Pazar
KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ
KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ:
Muhallebisi için:
5 su b. süt
1 su b. un
1,5 su b. tozşeker
1 parça damla sakızı
Üstü ve altı için:
150 gr kadayıf
Yarım su b. sıvıyağ
Yarım su b. tozşeker
Yarım su b. ceviz içi
1 çorba k.kakao
Hazırlanışı:
Muhallebisi için gerekli malzemelerin hepsini tencereye alıp muhallebi gibi pişirin. ılınınca mikserle iyice yaklaşık 10 dakika çırpın. Diğer tarafta kadayıfı,sıvıyağı, tozşekeri ve ceviz içini karıştırıp bir fırın kabına alarak kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Servis yapacağınız kabın altına kadayıfın yarısını dökün. Üzerine tavuk gögsünün tamamını boşaltın. En üstüne yine kadayıf dökerek kapatın. Buzdolabında 1 gece bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder