24 Şubat 2008 Pazar

HANIM DUDAĞI


HANIM DUDAĞI:(GÜLÜMSEYEN TATLI)


Hamuru için:


2 yumurta
1 çay b. sıvı yağ
1 su b. süt
1 çorba k. sirke
1 fiske tuz
4 su b. un


Açmak için:


Nişasta


İçi için:


200 gr. ceviz
200 gr tereyağı
1 yumurtanın akı


Şerbet için:


5 su b. toz şeker
4 su b.su
1 tatlı kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI:


Hamur için gerekli malzemelerle kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayıp yarım saat dinlendirin. Bu arada şerbeti kaynatıp soğutun.cevizi rondoda parçalayıp yumurta akı ile karıştırın. Hamurdan 20 tane beze yapın. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta koyarak üst üste koyun. İsterseniz 10 ya da 20 bezeyi bir defada açabilirsiniz. Bir bardak yardımı ile kesin. içine ceviz koyup kapatın. ama yapıştırmayın. Tepsi dolunca üzerine eritilmiş tereyağı döküp 180 derecede kızarana kadar pişirin. Tatlı soğuyunca ılık şerbet dökün. ılık servis yapın.

Hiç yorum yok: