24 Şubat 2008 Pazar

TAVUKLU BAMYA


TAVUKLU BAMYA :3 dakika

(sebzenin ve tavuğun müthiş uyumu)


1 tavuk gögsü
500 gr. bamya
1 çay b. şehriye
1 çorba k. salça
1 soğan
3 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz,karabiber,kırmızı biber
yarım limon suyu
tuz,karabiber,kırmızı biber


HAZIRLANIŞI:


Bir tencereye sıvıyağ konur. üzerine soğan konularak sotelenir.Sarımsaklar da eklenir. Küp

doğranmış tavuk ilave edilip birkaç dakika piştikten sonra salçası ve bamyası eklenir.tuzu ve

baharatları eklendikten sonra çok az su ilave edilip 10 dakika kadar piştikten sonra şehriyesi

eklenir. ve en son limon suyu eklenerek bir iki tıklatıp indirilir. Gerçekten sebze severler için

güzel bir lezzet.

Hiç yorum yok: